Luie gevulde eieren
Prettig zacht & pittig
Gevulde eieren, maar dan anders. Mooie combinatie van zacht eigeel met het romige van een pittige blauwkaas als Gorgonzola, het zure van augurk en het zoete van paprikapoeder en ketchup. Dotjes mayonaise, knappertjes van sesamzaad en wat frisse koriander doen de rest.
Volledig smakenpalet dat moeiteloos aansluit bij een prachtige stout als Motorolie van brouwerij Moersleutel. Zwaar en toch zacht op de tong met het bittertje dat nog miste in de gevulde eieren. Garantie voor een uurtje heerlijk genieten.
eieren, Gorgonzola, kaas, snack, vega

- 2 - 4 personen
- 10 min.
- vegetarisch
Ingrediënten
8 eieren
50 gr Gorgonzola, verkruimeld
5 zoetzure augurken, in stukjes of plakjes gesneden
blaadjes koriander
witte & zwarte sesamzaadjes, licht geroosterd
paprikapoeder
ketchup
mayonaise
Bereiden
Kook de eieren maximaal 6 of 7 minuten en dompel ze dan direct onder in ijs/koud water, zodat ze niet verder stollen en lekker zacht blijven.
Pel de eieren als ze zijn afgekoeld, snij ze in helften en leg ze kriskras op een plank.
Strooi er kriskras de stukjes Gorgonzola, augurk, paprikapoeder en geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes over en maak het af met tipjes ketchup en mayonaise en wat blaadjes koriander.