Marokkaanse kipgehaktballetjes
Soepele comfortbites
Comfort food met een Marokkaanse twist: kipgehaktballetjes. Dip yoghurt maakt ze heerlijk sappig en mals. Paprika, komijn en gember geeft ze pit. Munt en geroosterde pijnboompitten maken het af.
Geniet ervan zoals ze zijn, bij een stevige blond of tripel, als tegenhanger. Met wat couscous en een frisse salade als licht diner, helemaal af.
Dare to combine: Beerze Bold Tripel met comfort food voor een Marokkaanse twist: kipgehaktballetjes. Dip yoghurt maakt ze heerlijk sappig en mals. Paprika, komijn en gember geeft ze pit. Munt en geroosterde pijnboompitten maken het af.
kip, Marokkaans, snack, vlees
- 4 - 6 personen
- 20 min.
- vlees
Ingrediënten
300 gr Griekse yoghurt
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl limoensap
zwarte peper
zout
500 gr fijngesneden kippendijen
1 ei, licht opgeklopt
2 el olijfolie
1 tl lichte basterdsuiker
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl gemberpoeder
3 el peterselie
200 gr broodkruim of panko
verse munt
optioneel: 3 el geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Meng driekwart van de yoghurt met 1 fijngehakt teentje knoflook, het limoensap, snufje zout en zwarte peper naar smaak. Zet het afgedekt in de koelkast. Voeg tahin of sumak toe voor extra smaak als je daarvan houdt.
Meng in een grote kom de rest van de yoghurt met de fijngesneden kippendijen, 3 gehakte teentjes knoflook, het ei, 1 eetlepel olijfolie, suiker, paprikapoeder, komijn, gember, peterselie en broodkruim met wat zout en peper. Draai er kleine balletjes van.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak als deze flink heet is de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten. Keer ze af en toe om tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier.
Verdeel de yoghurtsaus over een platte schaal en leg de gehaktballetjes erop. Bestrooi met wat gesneden munt en eventueel de pijnboompitten.