Pittige gamba's
Zonnige smaakexplosie
De ideale snack op een zomerse middag, stralende zon. Bijzonder, fris biertje bij de hand zoals Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen met smaken van banaan, sinaasappel en koriander. Vrienden om je heen, chillen, lachten, kletsen, plannen voor de volgende vakantie. Deze pittige gamba’s verrassen en verbazen, steeds weer.
Oosterse marinade met mooie mix van zuur, zoet, zout en pittig. Gamba’s half uurtje laten intrekken in de koelkast dan bakken in een paar minuutjes. Glazige, lobbige saus die blijft plakken om alle smaken mee te krijgen in elke hap.
- 4 - 6 personen
- 15 min.
- vis
Ingrediënten
400 gr grote gepelde garnalen of gamba’s
2 el olijfolie
60 ml sojasaus
60 ml ketchup
1 el honing of bruine suiker
1 el witte of rijstazijn
3 fijngesneden teentjes knoflook
2 tl vers gehakte gember of wat gemberpoeder
maizena
2 bosuien
2 tl sesamzaadjes
½ fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten)
Bereiden
Meng in een ruime kom 1 eetlepel olijfolie met de sojasaus, ketchup, knoflook(poeder), honing of bruine suiker, witte of rijstazijn en wat versgehakte gember of gemberpoeder. Voeg de garnalen toe zodat ze goed en gelijkmatig bedekt zijn. Dek af en zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
Haal de garnalen uit de marinade met behulp van een zeef en vang de marinade op. Verhit een ruime koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de garnalen 2 tot 3 minuten op een middelhoog vuur tot ze roze zijn.
Voeg de marinade aan de braadpan toe en laat het een paar minuutjes koken tot het dik wordt. Maak de saus eventueel wat lobbiger met een beetje maizena. Garneer met gehakte lenteuit, wat sesamzaadjes en de fijngehakte rode peper.