Sandwich Brie
Chill out for lunch
Broodje warme brie, sinaasappel-honingsaus, basilicum. Perfecte zomerse picknick in de duinen. Of gewoon doordeweeks thuis, als lunch. Blauwe hemel, lentezon, balkon, beetje dommelen. Zacht, zoet, zuur, romig, umami, krokant. Ideaal bij een licht blond bier als Grutte Pier Blond van de gelijknamige Friese brouwer. Rode besjes, als zuurtjes tussendoor. Stil genieten, alleen of samen. Perfecte start van de middag.

- 2 - 4 personen
- 10 min.
- vegetarisch
Ingrediënten
200 g Brie
2 plakken vers brood
2 sinaasappels
1 el honing
paar takjes tijm
klontje boter
verse basilicum
handvol rode besjes
Bereiden
Pers de sinaasappels uit voor 100 ml vers sinaasappelsap. Laat het sap met 1 eetlepel honing en wat verse takjes tijm op een lage temperatuur zachtjes inkoken. Breng op smaal met peper en zout. Bindt met een klontje boter of wat bindmiddel.
Snij de brie in plakjes van ½ cm dik en 3 cm lang. Leg ze 1 minuut onder de grill of 1 tot 2 minuten in de oven op 180C tot de brie warm en iets gesmolten is (blijf erbij want het kan snel gaan).
Beleg de plakken brood met de licht gesmolten brie, de sinaasappel-honingsaus, wat basilicumblaadjes en de rode besjes.