Tropisch knapperig groen
Frisse zomerse salade
Lust voor oog en tong. Salade met vrolijke kleuren die blij maakt. Verse ananas op knapperige Romaanse sla. Pit van gember en peper. Fluweelzachte dressing van Oosterse oorsprong. Crunch van stukjes pistachenoten. Verrassing voor een fris biertje of bij een pittige curry. Rol de bladeren over de lange kant op. Snack van plezier.

- 4 - 6 personen
- 10 min.
- vegetarisch
Ingrediënten
2 kleine wortels, geschrapt en grof gehakt
stukje verse gember, geschild en grof gesneden
paar takjes munt
4 el olijfolie
2 tl sojasaus
2 tl rijstazijn
2 tl suiker
1 tl uienpoeder
halve verse ananas, in kleine vierkantjes
losse bladeren van een paar kropjes Romaanse sla
halve rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
handje pistachenoten, grof gehakt
zout
Bereiden
Maak eerst de dressing. Pureer de wortels, gember, olijfolie, sojasaus, rijstazijn, suiker, uienpoeder, snufje zout, blaadjes munt en een eetlepel water in een blender zo fijn mogelijk.
Doe de slabladeren in een grote kom. Voeg dressing toe en schep het om zodat er op de bladeren allemaal wat zit. Dresseer de bladeren op een groot ruim bord. Bestrooi met stukjes vierkante ananas, stukjes peper en brokjes pistachenoten. Schep er nog wat dressing over.