Zalmballen
Bite-size fusion trip
Noord ontmoet Zuid. Denk koude, stromende rivieren en zonnige velden met hoge bomen. Samensmelting van wereldse smaken. Zalmballetjes met een romige avocadodip. Ballen flink even anders. Frisse smaaksensatie. Juicy bites packed met smaak.
Voor vrienden op zomerse hangout tot chill feestje in de winter. Klaarmaken in een handomdraai. Let it blend! Geniet van een kleine culinaire tour om de wereld.
- 5 - 7 personen
- 15 min.
- vis
Ingrediënten
voor de zalmballetjes
400 gr verse zalm
1 rode uit, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook
geraspte citroenschil
1 ei
75 gr panko of broodkruim
paar takjes koriander
paprikapoeder
peper
zout
2 el olijfolie
voor de avocadodipsaus
100 gr Griekse yoghurt
1 avocado
2 el citroensap
Bereiden
Doe alle ingrediënten voor de zalmballetjes in een blender en mix deze flink maar niet helemaal glad. Rol er 20 niet te kleine balletjes van. Doe olijfolie in een koekenpan en bak als de olie heet is de balletjes bruin en krokant. Serveer de balletjes op een bord.
Maak als de balletjes bakken de blender schoon en mix alle ingrediënten met wat peper en zout tot een mooi gladde saus. Giet de saus in een kommetje.